Bostadslån

Ibland i livet är det dags att ta ett bostadslån, ett lån som väldigt många i Sverige tar någon gång. Det är sällan man har alla de pengar som krävs för att köpa en bostad utan att låna pengar och även om man har det så kan det kännas svårt att betala så pass mycket kontant då man kanske värderar ett lån högre och då får behålla mer av de pengar man har kontant. Ett bostadslån kan göras då det är dags för att låna till en bostad i form av en villa, ett radhus, en bostadsrätt eller ett fritidshus. Man ställs inför många olika val när man ska göra ett bostadslån och det första man tänker på när det är dags är vilken bank man ska vända sig till för att skaffa bostadslånet.

Av de kända och mindre kända banker som finns i Sverige så erbjuder nästan alla någon form av bostadslån. Räntorna för bostadslån hos de olika bankerna är olika och tåls därför att jämföras mellan varandra. Ett bostadslån innebär i det långa loppet ganska stora räntebetalningar till banken varje månad och därför är det viktigt att man tecknar ett bostadslån till en ränta som man klarar av men som också är låg och rimlig. Man kan spara en hel del pengar på att välja rätt bostadslån istället för att ta första bästa som dyker upp.

Newbody klassförsäljning

Klassförsäljning när den är som bäst - Newbody ger er snabba pengar garanterat

När man ska ta ett bolån så ska man även bestämma sig för om man vill teckna ett bostadslån med fast ränta eller rörlig ränta. För en som inte känner till vad detta är så kan det vara skönt att få detta förklarat för sig. En fast ränta binder du upp i ett visst antal år, så att du vet vad du varje månad kommer få betala i räntekostnader. Om du har en relativt bättre ekonomi och klarar av svängningar i räntan så finns den rörliga räntan som ändras från dag till dag, denna betalar du varje månad som ett snitt på senaste månadens räntor. Man kan binda upp en ränta till allt från 3 månader till hela 10 år. Däremellan kan man välja på bland annat 1 år, 2 år, 3 år, 4 år och 5 år hos de vanligaste bankerna.

Ett bostadslån kan man göra individuellt men det går också att vara fler personer, exempelvis två, som delar på ett bostadslån. Om man är ett par (oavsett om man är gift eller inte) så går det att tillsammans dela på ett bostadslån genom att man lånar hälften var och därmed står man också för ens egen del av lånet, man behöver alltså inte oroa sig för om ens partner inte kan betala då det är han eller hon som står på den delen av lånet och helt ansvarar för det. Det finns också sätt att teckna ett bostadslån tillsammans om man är gifta då man anses ha en mer delad ekonomi, då går det att göra versioner av det istället för att ta två separata bostadslån.