Försäkringar påverkar i princip allt och allting påverkar försäkringar. Det är allmänt underförstått att försäkringen ger dem som deltar i ekonomin incitament för att producera varor och tjänster utan den förlamande rädslan för att vissa negativa händelsen skulle kunna lämna dem utblottade eller oförmögna att fungera. Men få människor är medvetna om den extra effekten industrin har på statliga, lokala och nationella ekonomier.

För att förklara hur som både egendom, skada och livförsäkring bidrar till vår ekonomi långt bortom deras huvudfunktion att hjälpa till att hantera risker har försäkringsinformationsinstitutet producerat en hemsida.

Försäkringsbranschen är en stor arbetsgivare vilket ger cirka 20 tusen arbetstillfällen som omfattar en mängd olika yrken från personaladministratörer att PR chefer till finansanalytiker.

<br>

Wåhlins advokatbyrå

Är du misstänkt för ekobrott kan vi på Wåhlins advokatbyrå hjälpa dig

Parnass Presentreklam

Presentreklam och reklamprylar är Parnass specialitet

Alpnäring hudvårdsprodukter

Här kan du köpa bra produkter som ansiktsrengöring som är ekologisk
<br>

Försäkringsbolagen hjälper också stödja ekonomin genom sina investeringar. Som en del av den finansiella sektorn fungerar försäkringsbolagen som finansiella mellanhänder för att investera de medel som de samlar in för att tillhandahålla försäkringsskydd. Branschens finansiella tillgångar var ca 41 miljarder kronor.

Försäkringsgivare bidragit med mer pengar till landets bruttonationalprodukt år efter år. Deras skatter inkluderar särskilda avgifter på försäkringspremier för varje person som bor i Sverige.

Detta visar att de otaliga sätt på vilka försäkringar stöder ekonomin. Försäkringar ger en fast grund för en fungerande ekonomi.