Privatlån är en av de vanligaste låneformerna i Sverige. Ett privatlån läggs normalt opp som ett annuitetslån vilket innebär att amorteringen samt räntan är lika pampig varje månad under hela låneperioden. Räntan för ett privatlån varierar kraftigt beroende på många olika parametrar. Några parametrar som normalt påverkar räntan är din inkomst, betalningsanmärkningar, lånets storlek samt om du skänker säkerhet för lånet. Normalt sett görs en kreditprövning av dig som låntagare innan du kan sno ett privatlån.

Vad kostar då ett privatlån?
Det är normalt sett tre olika faktorer som avgör vilken kostnad varje månad ett privatlån innebär för dig som låntagare. Den första faktorn är räntan på privatlånet. Räntan sätts oftast individuellt samt du borde prova förhandla här. Den andra faktorn är hurdan stort privatlån du tar. Den tredje faktorn är hurdan lång återbetalningstid lånet får.

1

När du ansöker om ett privatlån borde du ansöka på många olika ställen då det promenerar fartfyllt att ansök samt en ansökan är kostnadsfri samt ej bindande. När du får svar på dina ansökningar kan du lätt beskåda vilken aktör som kan skänka dig det bästa privatlånet.