Snabblån är den senaste trenden på den svenska lånemarknaden. Det finns massor olika varianter på snabblån som flyttbar lån etc. Normalt kan man yttra att snabblån är ackurat som det låter, ett fartfyllt lån samt oftast ej allt för stort lånebelopp. Det finns ofta dock större risker samt avgifter vid snabblån om man jämför med de traditionella privatlånen. Fördelen är dock att om man fartfyllt behöver låna pengar är snabblån i princip oslagbart. Själva låneprocessen kan knata på under 20 minuter.

Snabblån kan tas på många olika sätt. De vanligaste sätten är via telefon, Internet eller SMS. De många snabblån kräver dock att du som låntagare ej har några betalningsanmärkningar samt det brukar även förenkla om du har en orubblig inkomst. Det finns för massor snabblån en rörlig ränta som varierar kraftigt beroende på vem som söker lånet. Är låntagaren arbetslös samt har betalningsanmärkningar kommer räntan antagligen att bli betydligt högre, om låneansökan ens promenerar igenom, än för en individ med solid inkomst samt inga betalningsanmärkningar.

En pampig differens mellan snabblån samt långsiktiga lån är att vid snabblån är det ofta ett måste att betala tillbaka pengarna på en relativt kort period. Vid långsiktiga lån kan återbetalningstiden parningsbenägen livslångt, men vid kortsiktiga lån är det ej omöjligt att återbetalningsperioden är under 30 dagar. Allt beroende på vilken sort av snabblån du väljer att sno.

Det är extremt viktigt att du som låntagare kontrollerar vilka premiss som gäller för snabblånet du är intresserad av. Vilka avgifter finns det? Vilken ränta är det? När skall lånet återbetalas. Ett snabblån skall normalt ses som en kortsiktig solution. Söker du långsiktiga lösningar borde du betänka ett långsiktigt lån istället för ett snabblån.